SATU ry:n toiminnot siirtyvät APFI ry:lle

SATU ry:n toiminnot siirtyvät Audiovisual Producers Finland – APFI ry:een

 

Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat – SATU ry on lakkautettu, ja sen toiminnot siirtyvät uuteen av-alan sisällöntuottajien yhdistykseen, Audiovisual Producers Finland – APFI ry:een. APFI ry:n tehtävinä ovat suomalaisen audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvonta, kansainvälistymisen edistäminen, tekijänoikeuksien kollektiivinen hallinnointi sekä alan tapahtumien ja kilpailujen järjestäminen.

 

Audiovisuaalisen alan tuottajien edunvalvonta- ja tekijänoikeusyhdistykset Satu ryElokuvatuottajat ryAudiovisual Finland ry sekä Tuotos ry yhdistivät toimintansa yhdeksi yhdistykseksi keväällä 2018. SATU ry:n toiminnanjohtaja Stiina Laakso on lopettanut tehtävässään, mutta auttaa taustalla toimintojen sujuvaa siirtymistä, kunnes jatkaa uusiin haasteisiin.

 

SATU ry on toiminut av-sisältöjä tuottavien yritysten edunvalvojana vaikuttaen alan lainsäädäntöön, vahvistaen alan kehitystä sekä neuvoen jäseniään mm. tuotanto- ja työsopimusneuvotteluissa. SATU ry on järjestänyt koko alalle ammattilaisseminaareja ja kilpailuja, kuten Media & Message –tapahtuman sekä Formaatti Finlandia -kilpailun. SATU ry on hallinnoinut myös Kultainen Venla –kilpailua ja -gaalaa.

 

”Vaikka SATU ry sellaisenaan on lakkautettu, toiminnot jatkuvat uudessa, entistä asiantuntevammassa tuottajayhdistyksessä. Markkinoiden jatkuva kehitys ja yhä kansainvälisempi toiminta asettavat vaatimuksia, joihin vastaamiseen uudella, vahvemmalla yhdistyksellä on erinomaiset edellytykset. Kiitämme Stiinaa kymmenen vuoden pitkäjänteisestä työstä ja toivotamme onnea uusiin haasteisiin,” toteaa SATU ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Väisänen.

 

Lisätietoja:

Mika Toivainen, APFI ry:n hallituksen puheenjohtaja, mika.toivainen@endemolshine.fi

Eerika Vermilä, projektipäällikkö, eerika@vermila.fi, p. 050-5772324

TAKAISIN YLÖS